Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα 6/5/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη1945. Τα τελευταία χρόνια διάφοροι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και όχι μόνο, προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία παραχαράζοντας τη.            Η μέρα συντριβής του φασισμού που σήμανε το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, επιχειρείται με προκλητικό τρόπο να μετατραπεί σε φιέστα - μέρα γιορτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος τους δεν είναι απλά η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, αλλά η διαμόρφωση της συνείδησης των μαθητών και της νέας γενιάς, με το βλέμμα στο μέλλον. Δεν θέλουν η νεολαία μας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το παρελθόν, το παρόν και για το μέλλον που πρέπει να παλέψει.
Την μέρα αυτή είναι καθήκον μας να τιμάμε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι, όσες και όσους μετείχαν στον αγώνα μαχόμενοι στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, από στεριά, θάλασσα και αέρα, στις πόλεις και τα χωριά, στα εργοστάσια και τους αγρούς, στη μάχη της παραγωγής. Εκείνες και εκείνους που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη στο χέρι, που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, στις απεργίες και τα σαμποτάζ, που κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Τους Λαούς οι οποίοι ύψωσαν το μπόι τους στον φασισμό, απέκρουσαν όλους εκείνους που τους καλούσαν στο όνομα του «ρεαλισμού», της «νέας πραγματικότητας», του «αρνητικού συσχετισμού» να υποταχθούν στους φασίστες και στο σύστημα που υπηρετούν. Να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια των νεκρών της πείνας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάθε τόπου φρίκης και μαρτυρίου, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ξεπέρασε κάθε όριο, φτάνοντας στην απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μεγαλύτερο καθήκον μας να μιλήσουμε στα παιδιά μας. να διδαχτούν από την Ιστορία και να καταλάβουν την ανεξάντλητη δύναμη των λαών που όταν το θελήσουν, μπορούν να τσακίσουν τον αντίπαλο όσο ισχυρός κι αν φαίνεται. Ότι οι λαοί όταν το θελήσουν και το καταλάβουν, μπορούν να  κτίσουν μια άλλη κοινωνία χωρίς φτώχια, ανεργία και πολέμους. Η  νέα γενιά μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί για να δημιουργήσει το μέλλον που ονειρεύεται!
Κι επειδή η υποκρισία περισσεύει, φέτος εκτός από την μέρα της Ευρώπης,   ο Δήμος που «δεν έχει» για την συντήρηση και επισκευή των σχολείων, που κατέθεσε τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολικών επιτροπών στην ΤτΕ για να πληρωθούν οι δανειστές,  παραχωρεί χώρο για φεστιβάλ «ναρκοκουλτούρας» (αποποινικοποίηση-νομιμοποίηση και διαχωρισμός «μαλακών και σκληρών» ναρκωτικών). Την ίδια ώρα που έκλεισαν σχολεία, σκέφτονται ν’ ανοίξουν κέντρα «υγιεινής» χρήσης στις γειτονιές μας. Χρησιμοποιούνται δε επιχειρήματα όπως πχ. ότι  η νομιμοποίηση θα βάλει φρένο στην αύξηση της εξάρτησης από ναρκωτικά ενώ αντίθετα από στατιστικές μελέτες αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Ακόμη ότι η κάνναβη είναι φυτική και δεν προκαλεί εξάρτηση. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι σήμερα πάνω από το 25% όσων είναι ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι γιατί κύρια ουσία εξάρτησης έχουν της κάνναβη. Πόσο φυσική είναι η κάνναβη όταν περιέχει πάνω από 400 χημικές ουσίες και όταν σήμερα το 80% της κάνναβης που παράγεται στην ΕΕ είναι βιομηχανικά παραγόμενη; (έκθεση EMCDDA 2012). Δεν κρύβουν μάλιστα πως θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στη χώρα μας εκτιμούν ότι το κράτος θα έχει 600 – 800 εκ € κέρδη από την φορολογία στην κάνναβη.
Προκλητικά ισχυρίζονται ότι μέρος των κερδών θα επενδυθούν σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η μέριμνα.
Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι ανάμεσα στους χορηγούς και διοργανωτές  βρίσκονται e-shops, επιπλέον ανησυχητικό  ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από πολιτικές νεολαιίστικες οργανώσεις και  τομείς – τμήματα κομμάτων που αυτοονομάζονται αριστερά.
Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
·         Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης.
·         Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρωτογενή πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική
              επανένταξη.
Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τις σπουδές,  τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έτσι τιμάμε  την 9η Μάη 1945!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                                                                         ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου