Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας 28/5/2015

Απόφαση για τις καθαρίστριες των σχολείων.

Υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια,  το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, αποφάσισε στις 28/5/2015 την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστών και καθαριστριών στα δημόσια σχολικά κτίρια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους έως ότου συνταξιοδοτηθούν.

Στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα καθαριστών-καθαριστριών δημοσίων σχολείων Αθήνας, όπου κατέθεσε τα εξής αιτήματα :

·         Ανανέωση των συμβάσεων για όλη τη σχολική χρονιά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.
·         Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
·         Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών - καθαριστριών για καθαρά σχολεία.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
·         Καμία σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
·         Επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.


Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη διαγωνισμού για την σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπου το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί πρόβλημα, με ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής. Το ποσό του διαγωνισμού ανέρχεται σε 12.309.557,57 ευρώ.

Σε αναμονή είναι η απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης 350 εργαζομένων, που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου