Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Όπως είναι γνωστό στις 31/6/2015 λήγει, με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων για 8.500  καθαρίστριες-στές των δημόσιων σχολείων της χώρας.
Είναι το αναγκαίο εκείνο προσωπικό, που χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή ομηρία, με άθλιο εργασιακό καθεστώς, που πληρώνεται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών και σηκώνει το κύριο βάρος του κρίσιμου τομέα υγιεινής και καθαριότητας των δημόσιων σχολείων, αφού το μόνιμο προσωπικό πάντα ήταν λειψό και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος έχει συνταξιοδοτηθεί.
Με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τα ασφυκτικά χρονικά όρια μέχρι την έναρξη της χρονιάς, ένας δρόμος είναι ορατός. Να οδηγηθούμε στην απόλυση και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους ιδιώτες και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μετά από το συλλαλητήριο στους δρόμους της Αθήνας και την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της 6ης Μάη με την συμμετοχή 500 περίπου εργαζομένων από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Λάρισα, την Μαγνησία, την Πάτρα, το Αίγιο, που εξελίχθηκε σε πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε στην συντονιστική επιτροπή, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε: Την ανανέωση των συμβάσεων μόνο για 4 μήνες, παρατείνοντας την μακροχρόνια εργασιακή ομηρία μας. Αυτό αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι συμβάσεις μας δεν θα έχουν διάρκεια 10 μήνες, αλλά θα ξεκινούν την επόμενη σχολική χρονιά από την 1η Σεπτέμβρη και θα λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2015. Αρνητικό είναι επίσης ότι η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία στη βουλή για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας κλίμα εφησυχασμού, αναμονής και να καλλιεργήσει προσδοκίες μέχρι τον Δεκέμβριο.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Έχουμε δώσει μάχες, αποκτήσαμε εμπειρία, χρειάζεται να την αξιοποιήσουμε για να μην μας κοροϊδέψουν ξανά, παζαρεύοντας πως κάποια στιγμή, ίσως στο μέλλον, μπορεί οι συμβάσεις μας να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, την στιγμή μάλιστα που για πρώτη φορά θα έχουν 4μηνη διάρκεια.
Τώρα οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους γονείς, με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, σε συγκέντρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας (οδός Αθηνάς 63,  Πλ. Εθνικής Αντίστασης), την ΠΕΜΠΤΗ, 28/5/2015 και ώρα  4μμ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

·        Ανανέωση των συμβάσεων για όλη την σχολική χρονιά και Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.
·        Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
·        Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για καθαρά σχολεία.
·        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
·        Καμία σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
·        Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 4 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΟΔΟς ΑΘΗΝΑΣ 63, Πλ. Εθνικής Αντίστασης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου