Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία!



Αγωνιστική Συνεργασία
Σχολείων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Ανακοίνωση για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία!

 Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9/10/2019 οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος με τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.
Μια εισβολή που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και γίνεται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. 
 Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ως «περιστέρια της Ειρήνης». Πριν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων που εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.
Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.
Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς, που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα ιμπεριαλιστικά παζάρια. 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους και απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παροχή κάθε διευκόλυνσης ώστε να πάνε στη χώρα που επιθυμούν με πρώτιστο ζήτημα την επανένωση οικογενειών που τα μέλη τους είναι διασκορπισμένα λόγω των πολέμων!
Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών τη διέξοδο μπορεί να τη δώσει ο αγώνας των λαών.

Καλούμε την ένωση γονέων, τους συλλόγους γονέων να καταδικάσουν την επέμβαση και να απαιτήσουμε μαζικά


  • Καμία Συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα! Να ακυρωθεί η νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδος για τις βάσεις!
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Καλούμε τους γονείς σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, με εκδηλώσεις στα σχολεία και στις γειτονιές. Σε συντονισμό με σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, ΕΛΜΕ, μαθητές, πολιτιστικούς συλλόγους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου